Politikë polaroidi

Pasi mora vesh lajmin se gazetari grek Kostas Vaksevanis u arrestua (në flagrancë madje) për zbulimin e emrave të listës Langarde, u interesova më tepër të marr vesh për çështjen në fjalë.

Gazetari grek, për fat të mirë, ka një faqe online informative ku boton artikuj dhe intervista. Ndër të tjera kishte një artikull ku fliste për vizitën e zonjës Merkel në Greqi, dhe pritjen nga Samaras. Aty hasa shprehjen më sipër, si titull për artikullin: politikë polaroidi. Përse bëhet fjalë do pyesni? Gazetari e shpjegon vetë: Vite më parë, politikanët dhe udhëheqësit grekë, e fitonin legjitimitetin e tyre duke dalë në fotografi me “udhëheqësit e mëdhenj të Planetit”. E kështu kjo metodë vetë-reklamimi, u quajt politikë polaroidi.

Hëm… ndonjë të përbashkët me politikën e sotme shqiptare, dhe vizitën e zonjës Hillary Clinton?

Gjithashtu, një tregues përuljeje dhe skllavërie të popullit grek (atëherë) përballë TË MËDHENJVE të Planetit, gazetari në fjalë e jep duke cituar një shprehje të një politikani grek, që i drejtohet një gjenerali amerikan, tregon me dorë nga ushtria greke e mbledhur për rastin në fjalë dhe i thotë amerikanit: Gjeneral! Kjo është ushtria juaj!

Paralelisht do thosha: shqiptarë, këta janë liderët tuaj!!

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: