Artan Lame out of the closet!

Ia kam pëlqyer gjithnjë shkrimet Artan Lames, është madje nga autorët e mi të preferuar që shkruajnë në të përditshmet shqiptare.

Sot me shkrimin e fundit, kam një arsye më shumë për t’a pëlqyer.

Shkruan tek paragrafi i fundit i shkrimit BASHKËJETESAT botuar në gazetën Shqip.

Deri tani e kam thënë gjysmë me shaka e gjysmë seriozisht një batutë që kam pasur drojë ta shkruaj në gazetë, duke besuar se është e vështirë t’i bëj të tjerët të më kuptojnë se ç’dua të them. Sot po e them me zë të lartë “Nuk duhet të ndryshojmë qeverinë, por urgjentisht duhet të ndryshojmë popullin”. Atë ditë që do ja kemi dalë të bëjmë këtë, qeveria as do dijë se ku ta mbajë vrapin e të fshihet.

Pikërisht, populli duhet ndryshuar. Duhet ndryshuar çka besojnë, duhet ndryshuar mënyra sesi i krijojnë marrëdhëniet me njeri tjetrin dhe në komunitet, duhen ndryshuar ato që i konsiderojnë si vlera, duhet ndryshuar gjuha e përditshme, duhet ndryshuar mentaliteti, po. Duhet të ndryshojë populli.

Advertisements
Next Post
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: