Një vështrim kritik mbi besën dhe nderin

Në blogun Peizazhet e Fjalës kam hedhur një shkrim-koment nisur nga ngjarja makabre e Durrësit që ka në qendër të vëmendjes vrasjen e vajzës së re Aishe Vata.

Në qendër të vëmendjes së shkrimit është moduli i sjelljes së protagonistëve, që mua nuk më duket i përshtatshëm. A nuk duhet që në mos arsyet, shkaqet që çojnë tek rritja e kriminalitetit të kërkohen tek mentaliteti? Përplasja e eventit me mentalitetin, krijon dhe thellon konfliktet ndërmjet qytetarëve.

 

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Recent Posts

  • Archives

  • Categories

  • Meta

  • Advertisements
%d bloggers like this: